Hän puhuu kesäperunoista ja kesäkäytöksestä. Eivät ole nekään kuten ennen. Kyllä tekee mieli käyttäytyä, kun kuulee kesäperunoista samaan aikaan joka kesä. Mikä helvetti niissä on niin mullistavaa?

Hän ei osannut käyttäytyä, joten hänet täytyy Opettaa kättelemään? Mitä hän teki? Ja vielä kaikkien nähden. Mikä häpeä.

Hei, haluatko oppia kättelemään Perunoita? No mutta tietenkin. Katso silmiin ja purista. Miksei myös porkkanoita. Onpa hyödyllinen taito. Sitä ei moni osaakaan saati löydä kättelykumppania näinä omituisina päivinä, joten peruna on helppo tapa aloitella. Tapaisi nyt jonkun jonka kanssa harjoitella. Puristetaako perunaa kypsänä vai raakana vai olisiko hyvä testi toinen toisessa kädessä toinen toisessa? En osaa päättää. Kokeile kaikki vaihtoehdot mitä tulee mieleen, jooko. Ole luova. Juureksia voi keitellä ja myös heitellä. Kuoria, pilkkoa ja upottaa kermaan, syödä sillin ja tillin kanssa. Kun Kaksi ihmistä vastakkain ojentaa kätensä ja ravistaa. Vatkaa. Ilmeet kertovat, kuinka ihanaa kättely on. Fantastista tai ei.

Perunoita pyöritetään vedessä. Kuinka kauan ennen kuin käy vaivannuttavaksi? Koirakin käy. Koiran kanssa on helpompi kuin ihmisen. Kuinka vaikeaa oikein kätteleminen on? Ojentaa kätensä ja odottaa vastausta. Kuinka kauan odotetaan, kunnes käden voi laskea? Koronakättelyssä on jo haasteita ja muutenkin, jos pelkää niitä, joita ei näe käsissään ja ilmassa, pöpöjä. Melko akrobaattista kyynärpäällä. On pidettävä käsineitä tai muuten ja kumihansikkaita ja kumisaappaita vaihdettava useasti hikoilun ja likaantumisen johdosta. Likaantuminen ja hikoilu ovat mahdollisia, kun koskee perunohin pestäkseen ne, siinäkin on monta tekniikkaa. Se on se hurja pyörre, jonka käsillään saa aikaan.

Minun täytyy lukea häntä, koska hän ei sano mitään. Näin oppii lukemaan ihmisiä. Hän hymyilee, eikä sano mitään. Se sanoo, sun on tiedettävä vaan mitä tarkoitan katsos. Tarjoile perunaa ja katso, mitä hän sanoo. Jos ei mitään merkittävää, se oli siinä.

Eikö hän osannut käyttäytyä? Mitkä hänen pronomininsa ovat? It and its? Vai pelkkä tits and sits?

Wrong clothes, wrong face, wrong words, wrong, wrong sounds like Chinese. Maybe it is, yes. Wonder what it means. Potatoes.

Joku tykkäsi sinusta. Käy katsomassa. Niin Tinderissä? Minä katson, kuka se oli. Katson, minä ja kesäperunat. Kuvasta on helppo pitää. Ihan todella.

Maisema 2024 tai 3043

akryyli

Luonnossa on Suomessa erilaisia vihreitä, ruskeita, valkoisia ja sinisiä plus valon vaihtelut. Pitäisikö tai voiko maisemamaalaus kommentoida lämmönvaihteluita tai ilmastohätätilaa, mikä muualla maailmassa on jo akuutti joko vedenpaisumus tai kuivuus hiuksianostattavassa kuolettavassa kuumuudessa? Toki, en vaan jaksa uskoa enää toimenpiteiden tekevän mitään saati taiteen. Mutta yritän tehdä kiinnostavia kuvia, jotka ovat enemmän kuin kuvia. Vaikea tehtävä jossa on helppo epäonnistua. Ihmisen on tehtävä jotakin, vaikka usko on loppunut.

Tavanomaisuus taiteessa ja miten siihen päätyy. (Ja miten se päättyy)

akryyli 2024

Ikuisuus on konsepti, jonka ajattelu voi olla mahdotonta. Mielessään ei näe kuin loputonta mustaa. Onko se konsepti? Pienikin hetki on konsepti, kuten numerojono, jonka koet kuin kaupankassalla.

Tai joku laji kuten täpläsiivikäs, kyllästyy helposti ja ratkeaa ryyppäämään. Miehen kyynisyys on hirveä voima. Se voima, mikä inhoon liittyy ja kaavamaisen ajattelun ympyrään, josta ei pääse pois.