Lieke, sana jota E. Lönnrot ehdotti asialle sähkö. Mutta mitä se on? Alkeishiukkasten perusominaisuus ja näiden hiukkasten välillä sähkömagneettinen vetovoima.

Törmäsin kysymykseen, mitä on sähkö. Niin mitä! Kun laittaa töpselin seinään, niin saa aikaan jonkinlaista toimintaa, koska ilman sähköä, jään pimeään. Sähkö on törmäilyä, ajattelin. Olin hukannut sanat sille ja niille, jotka törmäilevät joka paikassa, mitä tapahtuu koko ajan, mitä emme näe ja mikä tapahtuu yllättäen ja pimentäen kaiken normaaliksi koetun. Mitä en näe, mutta jota pelkään, sitä että en voi tehdä asioita, joita normaalisti teen, koska toimin sähköllä. Olen sähköinen. zzz Lieke ihana sana. Ihana, ihana! Täytyy mennä laittamaan sähköllä pestyt pyykit kuivumaan. Coal! Lieke, kuulostaa tytön nimeltä. Elektronien liike. Mutta mikä on elektroni?