Tunteiden tulkki

Miten kirjoittaa some-raivosta, joka ryöpsähtää valloilleen tämän tästäkin. Kuinka oikeutettua raivo ja viha, joka useimmiten kohdistuu yhteen henkilöön, on kyseenalaista, häneen, joka on sanonut väärin ja jota kohtaan negaatioiden kohdentaminen on massalta enemmän kuin oikeutettua, koska väärin sanominen, väärässä oleminen, valehteleminen virkamiehenä ja muuten vain väärällä puolella oleminen on väärin. He, jotka ovat oikeassa, ainoastaan oikeassa, heillä on oikeus tarttua tähän koettuun vääryyteen ja pistää tuo joku niin matalaksi, että tietää kokeneensa, mitä somessa voi saada aikaan raivoisa massa: tämähän on nykyinkvisitio ja kidutusmetodi. Turpaan vetäminen kadulla on fyysistä väkivaltaa, johon voidaan heti puuttua, mutta henkinen väkivalta, joksi monikin some-raivo äityy, voi jatkua koska pahaa oloa ja tunnetta vääryydestä ei pidättele mikään, sananvapauden nimissä on voitava sanoa. Sivistyneet ihmiset osaavat protestoida ja tekevät niin, sivistysvaltiossa saa protestoida ja sanoa mielipiteensä. Mikä on protesti ja mikä pelkkää kiusantekoa? Sanavapauden ja humanismin nimissä olen some-raivoa vastaan, joka kohdistuu milloin ketäkin kohtaan. Se on henkistä väkivaltaa, jonka tarkoitus on häväistä, litistää, tuhota ja jatkua loputtomiin. Some-raivo on trollien unelma, jossa voi olla oikealla puolella, jotakin valittua vääryyttä vastaan, koska joku tosi paha on sanonut jotakin inhottavaa ja väärää mistä ei tykätä.

Tahdomme demokratiaa vaatii some-raivo, tasa-arvoa, järjestystä ja rauhaa maailmaan. Kuinka virtuaalisesti saavutamme lopulta nämä kauniit asiat, jää nähtäväksi. Epäilen tosin, kun asetelma myös somessa on, me vastaan he, me vastaan tuo yksi ihminen, joka on Suomen tasavallassa yksin vastuussa koulutuksen tason laskusta, rahavirtojen hupenemisesta, talouden lamasta, kaikista niistä päätöksistä joilla huononnetaan jo huonolla tolalla olevia asioita ja heikompien asemaa. Tämä huononnustila on jatkunut useiden vuosien ajan. Tahdon sanoa, että me olemme eläneet yli varojemme, suuri osa on jättänyt äänestämättä eli ollut välinpitämättömiä kollektiivisesti maan asioista ja tulevaisuudesta, ympäristöasioista ja kuinka maamme voi nyt ja myöhemmin. Siihen voimme vaikuttaa toki somessa levittämällä tietoa mitä tapahtuu, mutta konkreettisesti asioita parannetaan jossakin muualla kuin somessa. Some-turpaanveto tuntuu olevan monelle sopivaa ja oikeutettua toimintaa. Sellaisten ihmisten moraali on kyseenalainen joten aivan sama toisaalta mitä he sanovat, silti en voi olla hämmästelemättä kuinka helposti sellaiseen lähdetään mukaan ja ollaan pöyristyneitä yhdessä.